Oral kirurgi

Vi utfører alle typer av oral og kjevekirurgiske ingrepp inklusive implantat behandling og vurdering av slimhinnelidelser med eller uten henvisning. Vår behanding er som regel trygdefinansiert med HELFO men trenger vurderes individuelt. Tannimplantat behandling utføres komplett med alle de tre største systemen i Norge; Dentsply/AstraTech, Straumann og Nobel Biocare. Hvis det ønskes beroligende må dette gies beskjed på forhand eller møte opp 1 time innen avtalt besøk.

Praktiske råd etter inngrep i munnhulen

For å sikre god sårtilheling bør du:

  • Ikke spise, drikke, røyke eller skylle munnen de første 2 – 3 timene etter inngrepet.
  • Unngå større kroppslige anstrengelser i de første dagene. Slapp av med hodet hvilende høyt. 
  • Etter enkelte inngrep, for eksempel fjerning av visdomstenner, kan det være en fordel å kjøle ned operasjonsområdet med ispose. Dette vil redusere smerter, hevelse og gapebesvær. Sett i gang så raskt som mulig etter inngrepet.
  • Ispose: En plastpose med isbiter og litt vann pakkes inn i et håndkle eller papir og legges over operasjonsområdet med litt press i 15 minutter. Deretter følger en pause på 15 minutter. Du kan fortsette med ispose annethvert kvarter i 3-4 timer.
  • Hold god munnhygiene. Puss tennene morgen og kveld, men vær forsiktig i sårområdet. Unngå “hard” mat og mat med faste matbiter som kan trenge inn i såret de første dagene.
  • Etter tannpuss morgen og kveld, skylles munnen godt med munnskyllevann Corsodyl eller Hextril, som kjøpes på apoteket. For at ikke matrester skal legge seg i såret og forårsake infeksjon, skyll godt med vann etter alle måltider. Dette kan du fortsette med i en uke.
  • Evt. sting i operasjonsområdet løser seg opp i løpet av 1 -2 mnd. Om de er plagsomme kan de fjernes hos tannlege, hvis annet ikke er avtalt.

Det er normalt med smerter og en del hevelse 2 -3 dager, og litt sivblødning etter operasjoner i munnhulen. Dette kan variere og er individuelt. Ofte kan det også bli vanskelig å gape etterpå, spesielt om en visdomstann i underkjeven er fjernet. Blåmerker kan også iblant oppstå etter operasjon men forsvinner etter cirka en uke. Kroppstemperaturen kan øke noe de første dagene (litt feber), dette er normalt.

Dersom evt. blødning ikke stopper, kan du brette sammen en kompress/gasbind, og legge det over såret, bite sammen og holde munnen lukket ca. 20-30 min, mens du sitter med hodet høyt. Skyll ikke med vann. En uke etter ingreppet bør det føles normalt igjen i kjeven. Om det ikke gjør det bør du kontakte oss, eller din faste tannlege.

Ved alvorlige blødninger, infeksjoner eller skader på kveldstid eller helg kontakt oralkirurg Fredrik Ahlgren på mobil 41 16 29 79.

Bestill time